2011. május 13., péntek

Túrógombóc

Akkor most a tegnapi bejegyzést fogom újra közzétenni. Mert tegnaptól máig valamiért nem működött a blogger, és elveszett a recept.
Szóval (mint azt már tegnap említettem), a blogon van már hamis túrógombóc és nutellás túrógombóc is. Úgyhogy, gondoltam, közzéteszem a sima túrógombóc receptet is. Néhány éves még csak, egy ismerősünktől kaptuk, és annyira ízlett, hogy onnantól kezdve ez lett nálunk a bevált recept. Ez annyiban különbözik a régi receptünktől, hogy ott a tojásfehérjét nem vertük fel. Viszont így sokkal puhább és finomabb.



Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg búzadara
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a túróval, a porcukorral, és a búzadarával, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük az előbbi masszához.
  3. A masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 8 perc alatt kifőzzük őket. Akkor lehet őket kiszedni, amikor feljönnek a víz tetejére.
  4. A vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és megforgatjuk benne a túrógombócokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése