2014. március 11., kedd

Levendulás-narancsos keksz

Úgy döntöttem, most jött el az ideje, hogy felhasználjam a hónapok óta bujkáló levendulás cukrot. Rögtön valamilyen kekszre gondoltam, végül ebből a receptből indultam ki. Nekem nagyon ízlett, biztos sokat fogok még kísérletezgetni a levendulával.:)


Hozzávalók
  • 32 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 4 dkg cukrozott narancshéj (apróra vágva)
  • néhány csepp narancsolaj (elhagyható)
  • 2 tk szárított levendulavirág
  • levendulás porcukor

Elkészítés
  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
  3. Simára gyúrjuk, és egy folpackba csomagoljuk, hengert formázva. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Még forrón levendulás porcukorba forgatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon erdekes kekszek! A sok vajtol biztosan nagyon finom omlosak lettek.:) Lehet tuladagolni a levendulat? :))

    VálaszTörlés